Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

0316 - 58 03 58 | info@baston.nl |

Verstopping

Wie doet wat? Op onze website vindt u informatie over werkzaamheden voor u als huurder en voor ons als verhuurder. /ik-huur/reparatie-melden-wie-doet/.

Is er sprake van verstopping door eigen verantwoordelijkheid dan kunnen de werkzaamheden door ons uitgevoerd worden en berekenen wij de kosten aan u door. U ontvangt van ons een factuur.

 

Loopt het water in de afvoer slecht of niet meer weg? Controleer of de sifon (zwanenhals aan onderzijde van de gootsteen) niet verstopt is. Open de sifon met de schroefdop aan de onderzijde. Zet hier wel een bakje onder om het water op te vangen. Gebruik geen ontstoppingsmiddelen, want deze kunnen schadelijk zijn voor de leidingen. Last van stinkende afvoeren? Als een afvoer weinig wordt gebruikt verdampt het water in de sifon. Hierdoor kan stank ontstaan. Laat daarom de kraan regelmatig enkele seconden lopen als u deze verder niet gebruikt.

Tip: gebruik een zeefje in de gootsteen en spoel geen vet weg. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een leeg pak melk.

Toiletverstopping

Spoel nooit vochtige doekjes, of maandverband door het toilet. Let ook op toiletblokjes. Deze kunnen voor een verstopping zorgen.

Doucheverstopping

Gebruik een zeefje in het doucheputje en verwijder regelmatig het rooster in de afvoer. Haren en zeepresten blijven snel achter en kunnen voor een verstopping zorgen.

Is de riolering verstopt door eigen verantwoordelijkheid, dan zijn wij genoodzaakt kosten aan u door te berekenen.

Eenvoudige verstopping tijdens onze openingstijden
Gaat het om een eenvoudige verstopping van uw riolering die door onze eigen onderhoudsmonteurs opgelost kan worden, dan berekenen wij € 70,- voorrijkosten en de werktijd aan u door. U ontvangt hiervoor van ons een factuur.

Complexe verstopping tijdens kantooruren of verstopping buiten onze openingstijden
Heeft u een complexe verstopping door eigen verantwoordelijkheid waarvoor wij Te Kloeze riooltechniek moeten inschakelen of een verstopping buiten onze openingstijden, dan berekenen wij de kosten van Te Kloeze volledig aan u door.