Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

0316 - 58 03 58 | info@baston.nl |

Heeft u nu minder inkomen door de coronacrisis en moeite met het betalen van de huur, neem dan contact met ons op. We zoeken samen met u naar een oplossing in de vorm van een betalingsregeling voor uw huur.

Daarnaast kunt u denken aan de volgende oplossingen: 

  • Aanvragen van huurtoeslag. Op www.belastingdienst.nl/toeslagen staan de voorwaarden. U kunt direct een proefberekening maken waarbij u kunt zien of u huurtoeslag kunt krijgen en aanvragen. Misschien heeft u ook recht op andere toeslagen. 
     
  • Soms is uw huurprijs te hoog voor huurtoeslag en kunt u huurverlaging aanvragen.
     
  • Het kabinet heeft regelingen voor zelfstandigen om inkomstenterugval door het coronavirus op te vangen. Daarover is meer te lezen op de website www.rijksoverheid.nl
     
  • Via de gemeente Zevenaar kunt u als ZZP’er aanspraak maken op Bijzondere Bijstand Zelfstandigen (BBZ). Hiervoor kunt u de gemeente benaderen.


Geen last van inkomensdaling door het coronavirus, maar wel te hoge woonlasten of betalingsproblemen
Neem ook dan contact met ons op. We hebben regelingen die huurders met te hoge woonlasten kunnen helpen.

Huisuitzettingen
Huurders hoeven zich geen zorgen te maken dat ze hun huis uit moeten. De woningcorporatie doet géén huisuitzettingen als gevolg van betalingsproblemen door het coronavirus. Er kan wel een huisuitzetting zijn als er sprake is van criminele activiteiten, ernstige overlast of andere oorzaken voor betalingsproblemen.