Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

0316 - 58 03 58 | info@baston.nl |

Na de zomer bijpraten met uw buren? Organiseer een gezellige activiteit in de buurt!

In de zomerperiode is het op straat en in de buurt vaak rustiger omdat buren op vakantie zijn. Misschien bent u zelf wel weg geweest of heeft u voor de post en planten van de buren gezorgd. Dan is het leuk om elkaar na de zomerperiode weer te ontmoeten en bij te praten.

Bij Baston Wonen vinden wij het belangrijk dat buren en buurtbewoners elkaar ontmoeten. Want deze ontmoetingsmomenten helpen om elkaar beter te leren kennen. En als je elkaar kent, zoek je elkaar makkelijker op, bijvoorbeeld om een hulpvraag te stellen. Bovendien worden buurten gezelliger, socialer en veiliger als buren elkaar kennen. Wij dragen graag bij aan ontmoeting van buren en in het bijzonder rondom Burendag op 28 september.

Wat is Burendag?
Burendag is in 2006 voor het eerst georganiseerd en inmiddels een begrip. Het is dé dag waarop buren samenkomen om elkaar bij allerlei activiteiten te ontmoeten. Het Oranjefonds levert een financiële bijdrage aan de activiteiten. Op de website lees je er meer over: https://www.oranjefonds.nl/buurten-doen-ertoe

Burendag met Baston Wonen
Gezien het grote aantal aanmeldingen kunnen er geen aanvragen meer ingediend worden voor een bijdrage van het Oranjefonds op Burendag 2024. Wij vinden het belangrijk dat initiatieven van onze huurders wel door kunnen gaan. Daarom kunt u als huurder bij Baston Wonen een financiële bijdrage vragen voor een burenactiviteit tot een bedrag van € 350. Hier gelden wel een aantal voorwaarden voor. Deze leest u onder dit bericht.

Hoe dien ik een aanvraag in?
Een aanvraag doen is eenvoudig. Vult u het aanvraagformulier in dat hier*  te downloaden is en stuur deze uiterlijk 25 augustus naar sociaal.beheer-at-baston.nl

Per post versturen of persoonlijk afgeven kan natuurlijk ook!
Baston Wonen
T.a.v. Sociaal Beheer
Mercurion 20
6903 PZ Zevenaar

Wanneer hoor ik of ik een financiële bijdrage krijg voor mijn activiteit?
Een aanvraag kunt u indienen tot uiterlijk 25 augustus 2024. U hoort uiterlijk
8 september of de aanvraag is goedgekeurd. We behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Er is een budget voor maximaal 10 aanvragen, dus wees er snel bij!

Wanneer krijg ik de financiële bijdrage?
De financiële bijdrage ontvangt u achteraf, dus nadat de activiteit is geweest. Baston Wonen maakt uiterlijk binnen 3 weken na het indienen van uw facturen of bonnen het bedrag op uw rekening over. Als u van ons akkoord krijgt voor de financiële bijdrage, dan krijgt u ook een formulier toegestuurd voor het indienen van de bonnen en/ of facturen. Bewaar deze daarom goed! Zonder deze bonnen of facturen kunnen wij geen bijdrage verstrekken.    

Wat moet ik verder doen? 
Met de aanvraag stemt u, alsmede namens de deelnemende buren, in een kort verslagje van de activiteit aan te leveren, samen met een aantal foto’s om deze te gebruiken voor bijvoorbeeld de nieuwsbrief van Baston Wonen.

VOORWAARDEN

Aan welke voorwaarden moet de activiteit voldoen? 
De Burendag activiteit vindt plaats op 27, 28 en 29  september 2024 en is alleen bestemd voor huurders van Baston Wonen.

U organiseert een activiteit in de straat of buurt voor buurtbewoners die in uw directe omgeving wonen. De bijdrage is voor het opknappen van iets in de buurt, of voor een activiteit met de buurt (zoals een spelletjesmiddag etc.). U kunt maximaal € 350 aan financiële bijdrage krijgen en er moet altijd een relatie zijn tussen dat wat u aanvraagt en uw Burendag-activiteit.

U doet de aanvraag namens de buurt. Daarom moeten naast u drie andere huurders de aanvraag ondertekenen. Deze buren moeten wel in uw directe omgeving wonen. 

U krijgt WEL een vergoeding voor: 

 • Materiaalkosten (zoals verf, hout, beplanting, aarde/mest, creatief materiaal zoals bijvoorbeeld schilderspullen/knutselspullen).  
 • Goederen die duurzaam in de buurt gebruikt kunnen worden, zoals een bank of een speeltoestel. Let op: voor het plaatsen van objecten in de openbare ruimte moet u een vergunning aanvragen bij de gemeente. 
 • Huren van barbecue, stoelen en tafels, serviesgoed, partytent etc.  
 • Huur van spelmateriaal voor een activiteit zoals een springkussen etc.  
 • Huur van gereedschap en apparatuur bij het uitvoeren van de activiteit.  
 • Uitnodigingen en promotiemateriaal gerelateerd aan Burendag tot maximaal €50,-
 • Wij vergoeden ook workshop(s). Uiteraard moet er een relatie zijn tussen dat wat u aanvraagt en uw Burendag-activiteit.   
 • Eten en drinken (zoals koffie/thee/limonade en iets lekkers erbij) tot maximaal €250,-,- wanneer dit bestemd is voor de hele buurt als onderdeel van uw Burendag activiteit (alcohol is uitgesloten). 

U krijgt GEEN vergoeding voor:  

 • De aanschaf van gereedschap of apparatuur zoals een hogedrukspuit. Huren kan wel.  
 • De aanschaf van artikelen, zoals barbecues en servies, bestek, kleding of een terrasverwarmer. Dergelijke artikelen huren mag wel.  
 • Loonkosten (b.v. hoveniers/stratenmakers) en honoraria voor artiesten, zoals dj’s, clowns en schmink-artiesten. 
 • De aanschaf van verkeersmaatjes, verkeersborden, AED-apparaten etc.  
 • De aanschaf van versieringen, prijsjes, ballonnen, wegwerpservies, bedankjes en attenties.   
 • Aanschaf van sport- en spelmateriaal. Huur mag wel. 
 • Artikelen die niet voor de buurt als geheel bestemd zijn, maar voor particulier gebruik/bezit.   
 • Materialen/diensten die bij u bij de gemeente kunt aanvragen worden niet vergoed, zoals bijvoorbeeld de aanschaf van vuilnisbakken, verkeersborden, vlaggenmasten, hondenpoeppalen en dergelijke.