Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

0316 - 58 03 58 | info@baston.nl |

Brand in uw woning, daar denkt u liever niet over na. Wij vinden het belangrijk dat u veilig woont. Een ongelukje zit in een klein hoekje en een kleine vlam kan snel veranderen in een groot vuur.  Komende periode gaan wij rookmelders plaatsen in al onze woningen. Een deel van onze woningen heeft al rookmelders, deze worden vervangen voor nieuwe.

Wilt u zelf aan de slag met brandveiligheid, klik dan op onderstaande link van de brandweer. Hier vindt u tal van folders en alle informatie over brandveiligheid!

https://www.brandweer.nl/folders/

Ja, de rookmelder(s) is voorzien van een niet-verwisselbare en niet zichtbare batterij. Na 10 jaar vervangt Baston Wonen de rookmelder. Valt het elektra uit dan neemt de batterij de werking over.

 

Het is verstandig om zo nu en dan te testen of uw rookmelder het nog goed doet. Op de melder zit een testknop. Drukt u daarop, dan klinkt het alarmsignaal. Zo test u of de melder nog goed werkt. Gebruik voor het testen geen open vuur zoals een kaart of brandend papier, want daardoor kan het apparaat smelten of vlam vatten.

Rookmelders zijn gevoelig voor stof. Het kan zijn dat een rookmelder een ongewenst alarm geeft. De rookmelder reageert op bijvoorbeeld stof in combinatie met een grote luchtcirculatie. Maakt u daarom de rookmelder minstens twee keer per jaar goed schoon.

Voor een goede werking van de rookmelder kunt u het volgende doen: 1x per maand de melder afstoffen of met de stofzuiger schoonzuigen. Gebruik hiervoor het zachte borstelgedeelte van uw stofzuiger. Gaat u verbouwen en komt er veel stof vrij? Dan raden wij u aan om de rookmelder af te schermen. Zo voorkomt u dat er stof in komt en onnodig af gaat.

Als de rookmelder piept of er knipperen lampjes dan is er een te lage batterijspanning. De rookmelder moet vervangen worden. Neem contact op met Baston Wonen.

De rookmeldr piept twee keer en er knippert tweemaal een geel lampje om de 32 seconden dan is er een te grote vervuiling in de rookmelder. Zuig de rookmelder (nogmaals) uit. Blijft de melder de pieptoon geven, neem dan contact op met Baston Wonen.

 

De rookmelders mag u niet verwijderen. Deze moeten in uw woning blijven. Als u ze wel verwijdert, bent u zelf verantwoordelijk voor de risico’s en kosten. Als u gaat verhuizen controleren we of de rookmelder(s) aanwezig zijn.