Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

0316 - 58 03 58 | info@baston.nl |

Overlast van muizen, ratten, wespen en bijen

Veel mensen hebben last van muizen, ratten en ander ongedierte waaronder wespen en bijen in hun woning, schuur, kelder of wooncomplex. De zachte winters van de afgelopen jaren zorgen voor een prettige leefomgeving voor ratten en muizen. Er is veel voedsel te vinden. Bijvoorbeeld vetbollen en pindakaaspotjes die eigenlijk voor de vogels bedoeld zijn of broodkruimels bij de eendenvijver.
Reden genoeg om zoveel mogelijk te voorkomen dat u ongedierte aantrekt.

 

 

Huismuizen komen het meeste voor in woningen, kantoren en andere ruimtes waar ze niet welkom zijn. Ze kunnen zich overal tussen wurmen, van onder vloeren tot achter plinten. Muizen zijn zeer actief en lusten nagenoeg alles.

Hoe bestrijdt ik muizen?
Om muizen te bestrijden kunt u muizenvallen aanschaffen of verdelgingsmiddel gebruiken.
Ook kunt het overlaten aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is.De kosten hiervan zijn voor rekening van de bewoner.

 

Allereerst is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Kan het vuilnis zijn? Of bijvoorbeeld het voer van de kippen of konijnen? Voorkom dat ratten zich prettig voelen in uw tuin. Hieronder een aantal tips: 

  • Bewaar vuilnis onbereikbaar voor ratten. Sluit de vuilcontainers goed af.
  • Zorg dat vuilnis regelmatig wordt afgevoerd.
  • Strooi geen voedsel voor dieren in uw omgeving.
  • Zorg dat er geen drinken voor ratten aanwezig is. Ratten kunnen niet zonder water.
  • Let op met vogelkooien en een kippenren in uw tuin.
  • Ook fruitbomen zorgen voor voedsel. Ruim losliggend fruit op.
  • Ruim rommel en oude spullen op, zeker langs wanden. Zo voorkomt u nestelgelegenheid.
  • Maak openingen in de buitenmuren dicht, bijvoorbeeld door gaas.

Deze maatregelen zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Gif strooien is verboden en werkt lang niet altijd. Ratten raken er immuun voor. Het gif doodt ook andere dieren. Om ratten te bestrijden is goed materiaal en een juiste volgorde van bestrijdingsmiddelen nodig. Het beste kunt u een expert laten komen. De kosten zijn voor uw rekening.

Ratten laten ze zich helaas niet tegenhouden door de erfgrens. Het is daarom belangrijk om samen met uw buren het probleem aan te pakken.

 

Bijen zijn een beschermd diersoort en worden NIET bestreden. De huurder kan contact opnemen met de firma Kristal Schoonmaak & Ongediertebestrijding voor het telefoonnummer van een Imker.

Wespen worden alleen bestreden door Baston Wonen wanneer er sprake is van een bouwtechnisch probleem.
U kunt dan denken aan het in en uit vliegen bij een kier van een raam/deur (spouwmuur)
Betreft het geen technisch probleem dan komen de kosten voor de rekening van de bewoner.

Vragen? De klantenservice, telefoonnummer: 0316 - 58 03 58 beantwoordt uw vragen graag.

Is er veel overlast van ratten meld het dan bij de gemeente Zevenaar. Dit kan gemakkelijk via www.fixi.nl of telefonisch 0316-595111. Zij onderzoeken in uw buurt of er sprake is van gedumpt afval en ruimen dit direct op. Ook onderzoeken zij de riolering. In elk rioleringsstelsel zijn ratten. Als daar een opening is, dan kunnen ratten naar buiten. Is er een defect aan de riolering, dan repareren wij deze.