Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

0316 - 58 03 58 | info@baston.nl |

(Hulp bij) tips bij besparen op energieverbruik

De prijzen van gas, stroom en warmte stijgen snel. Daar maken we ons zorgen over. Betaalbaar wonen vinden wij belangrijk. Op deze pagina vindt u tips en informatie over besparen en betalen en leest u onze plannen om woningen energiezuiniger te maken.
 

Dat is niet verstandig. Want als u de verwarming niet gebruikt, kunt u last krijgen van vocht en schimmel. Dat is slecht voor de gezondheid. Het helpt om goed te ventileren en luchten. En om de temperatuur in huis op ongeveer 15 graden te houden. Zo voorkomt u vocht en schimmel.

Door een luchtstroom op gang te brengen krijgt u de vochtige lucht uit de woning met droge lucht als resultaat. Deze droge lucht verwarmt sneller dan vochtige lucht.

Wilt u besparen op energie, maar kunt u daar hulp bij gebruiken? Hieronder leest u tips waar u meteen mee aan de slag kunt gaan.

Makkelijk energiebesparen
Energie besparen kan heel makkelijk zijn, zonder dat het eerst veel geld kost. Deuren dicht, korter douchen, lampen uit en de stekker uit apparaten halen. Het is vaak een kleine moeite. En alles bij elkaar scheelt het een heleboel op uw energierekening.

Tips over financiële hulp, energiebesparen en duurzaam wonen
Klik hier voor de informatiekrant "Wonen en beparen".
En op de website van Milieu Centraal staan ook handige bespaartips.

Aanschaf producten die energieverbruik verminderen
Op het Regionaal Energieloket van de gemeente Zevenaar vindt u handige bespaartips. https://regionaalenergieloket.nl/zevenaar/energiebesparen

Een aantal woningen van Baston Wonen is al goed geïsoleerd, maar nog niet allemaal. We kijken bij woningen die nu nog een E, F, of G-label hebben of we kunnen versnellen met het isoleren van deze woningen.

Voor de komende jaren heeft Baston Wonen een planning gemaakt welke woningen energiezuiniger worden gemaakt. Dit gebeurt bij groot onderhoud of bij renovatie. We isoleren onder andere de ramen en gevels, en vervangen technische installaties en verbeteren ook de wijze van ventileren.
Daarnaast kijken we bij onderhoudswerkzaamheden standaard of en hoe we de woningen energiezuiniger kunnen maken. Als we gaan schilderen kunnen we bijvoorbeeld meteen isolatieglas plaatsen.

Wanneer is mijn woning aan de beurt?
Begin januari leest u hier een overzicht met woningen en woongebouwen die in 2023 en 2024 energiezuiniger worden gemaakt.

Nederland moet van het aardgas af in 2050.
De eerste stappen hiervoor heeft Baston Wonen gezet. Een aantal woningen wordt nu al elektirsch verwarmd. Met de gemeente Zevenaar en collega corporaties onderzoeken we de verschillende vormen van warmtelevering waaronder een gezamenlijk warmtenet. Betaalbaarheid voor huurders is hier een belangrijk onderdeel van. Waar kansen liggen om versneld van het gas af te gaan pakken wij deze gelijktijdig met andere woningen in een wooncomplex of (deel van een) wijk omdat dit voordeliger is. Een individuele vrijkomende woning wordt door de hoge kosten niet gasloos gemaakt.

De meeste huizen hebben al een zuinige hoog rendement-ketel. Er zit niet veel verschil tussen oude en nieuwe cv-ketels. Nieuwe ketels zijn wel zuiniger met stroom. We vervangen cv-ketels als deze kapot zijn. Of als deze aan het einde van hun levensduur komen. De levensduur verschilt per ketel.

Nee. De kwaliteit van een woning wordt bepaald aan de hand van punten. Die punten bepalen de maximale huur van uw woning. Ook voor het energielabel worden punten gegeven. Hoe beter het energielabel, hoe meer punten.

Huizen met energielabel E, F of G krijgen minder of geen punten. De minister wil punten aftrekken bij woningen met energielabel E, F of G. We weten nog niet precies hoe dit gaat werken. En wanneer dit ingaat. Zodra dit bekend is leest u hier op deze pagina meer over.

Dat kunnen we nu nog niet precies zeggen. We plaatsen zonnepanelen stap voor stap op steeds meer huizen. Dit doen we voor meerdere woningen tegelijk tijdens een verduurzamingsproject.
 

Nee, dat mag niet ook niet met een huurverhoging. Zo voorkomen we onduidelijkheid over eventuele schade aan onze daken. Wij maken de komende jaren onze woningen energiezuinig en klaar voor de toekomst.
Bij groot onderhoud aan een woongebouw of meerdere woningen in een straat en/of wijk maken wij de woningen energiezuinig en plaatsen wij (collectief) zonnepanelen.

Soms is het mogelijk om tegen een vergoeding over te gaan op elektrisch koken. Dit is afhankelijk van de (aarding van de) stoppenkast.
Er moet een speciale elektriciteitskabel van de meterkast naar de keuken worden aangelegd.
Mocht uw woning aan de beurt zijn voor het energiezuinig maken van uw woning dan wordt ook de meterkast aangepast.

Nee, dat mag niet. Wij gaan alle woningen energiezuinig maken, waaronder isoleren. Wat er gedaan moet worden, verschilt per woonblok en is afhankelijk van de kwaliteit van de woningen. Omdat dit een omvangrijke opgave is vergt dit tijd en maken we keuzes. Eerst de woningen met een energielabel E, F en G.