Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

0316 - 58 03 58 | info@baston.nl |

Een sleutelkastje

Mensen wonen steeds langer zelfstandig en zijn daarbij soms afhankelijk van zorg aan huis. Om zorgverleners, mantelzorgers en familie eenvouding toegang te verschaffen tot een woning, kan het handig zijn om een sleutelkastje/sleutelkluisje te plaatsen. Voor het aanbrengen van deze kastjes gelden wel bepaalde spelregels waaraan huurders van Baston Wonen zich moeten houden. 

 

Een sleutelkastje is een kluisje waarin een (huis)sleutel kan worden opgeborgen. De kastjes hangen vaak in de buurt van de voordeur en kunnen worden geopend met een code of een sleutel. Zorgverleners, mantelzorgers en familieleden kunnen dan gemakkelijk zelf naar binnen, waardoor de bewoner niet iedere keer de deur hoeft open te doen.

 

Voor het plaatsen van een sleutelkastje heeft u toestemming nodig van Baston Wonen. Het gaat hierbij namelijk om een zogenaamde zelf aangebrachte voorziening (ZAV) aan de buitengevel. U kunt een e-mail sturen naar info@baston.nl of het contactformulier invullen.

Extra sleutels, om in het kluisje te hangen, zijn tegen betaling bij ons te bestellen. Houd bij gecertificeerde sleutels rekening met een langere levertijd (vaak van toepassing bij sleutels van entreedeuren van appartementencomplexen).

Baston Wonen plaatst geen sleutelkastjes. Indien derden toegang tot de woning moeten hebben, is het aan de bewoner dit zelf te regelen. Wij zorgen ervoor dat bewoners toegang hebben tot hun woning. Wel is het daarom onze taak om ervoor te zorgen dat er bij ieder complex (met een gesloten entree) de mogelijkheid bestaat om een sleutelkastje op te hangen.

 

Er zijn veel sleutelkluisjes in verschillende prijsklassen. De één is veiliger dan de ander. Wij verzoeken u met klem, voor uw eigen veiligheid en voor de veiligheid van uw medebewoners, om een gecertificeerd sleutelkastje aan te schaffen. Inmiddels zijn er ook veilige alternatieven te koop die u rechtstreeks op de voordeur kunt plaatsen. In vergelijking met de ‘standaard’ sleutelkluisjes zijn deze echter een stuk duurder.

Wij zijn geen specialisten op het gebied van sleutelkastjes en adviseren daarom niet over de aankoop van een specifiek product. De specialisten op dit gebied helpen u graag.

Denk er daarnaast goed over na aan wie u de code van uw kluisje geeft. Zorg ervoor dat de toegang tot uw huis niet gaat ‘rondzwerven’.

De plek van het kluisje wordt in overleg met Baston Wonen bepaald. Om een wir-war aan kastjes te voorkomen, laten wij het plaatsen ervan graag zo geordend mogelijk verlopen. Meestal hangen de kastjes in de buurt van de voordeur. Bij complexen met een afgesloten entree hangen ze vaak vlak bij de centrale ingang, zodat bezoekers in eerste instantie bij het woongebouw zelf naar binnen kunnen.

 

Het sleutelkastje is eigendom van de bewoner en/of van de zorgverlenende instantie. Hier zijn verschillende constructies voor. Sleutelkastjes zijn nooit eigendom van Baston Wonen.